Arama
Arama Sonuçları
Tosya'nın kedisi Kastamonu'da şifa buldu!
Tosya'da bir hayvan severin bulduğu bacağı kırık kedi, ilçede yeterli tedavi görememesi nedeniyle hayvan severlerin desteğiyle şifayı Kastamonu'da buldu.
'Hayvan severler şikayet etti, çalışmalar durduruldu!'
Cide Belediyesi'nden hayvan barınağı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Belediye'den yapılan açıklamada, hayvan barınağı çalışmalarının hayvan severlerin şikayetleri üzerine durdurulduğu öne sürdü.
Civelek, Bakan Yumaklı'dan Azdavay için 3 söz aldı!
Tarım ve Orman Bakanı hemşehrimiz İbrahim Yumaklı, Kastamonu programı çerçevesinde Azdavay ilçesini ziyaret etti. Azdavay Belediye Başkanı Osman Nuri Civelek ile birlikte halka hitap eden bakan Yumaklı Azdavay için Osman Nuri Civelek'e destek istedi. Bakan Yumaklı konuşmasında; 'Bir gözüm bir kulağım Azdavay'da olacak. Osman başkanım bugüne kadar yaptıkları yapacaklarının teminatıdır acayip de ısrarcı. Söylediği her şeyi yapacak bundan emin olun' dedi.
Batı Karadeniz’in yeryüzü cenneti!
Çekme Helva, sarımsak ve kestanesi ile meşhur Şirin İlimiz Kastamonu’nun Doğal Güzellik durumunu bu yazımızda ele aldık. Mağaradan, Şelaleyi, Kanyondan Milli Parka birçok doğal güzelliğe sahip dört bir yanı ormanlarla kaplı kadim şehir olan Kastamonu’ya yolunuz düşerse Nasrullah Meydanında meşhur Kel Simit yemenizi de tavsiye ederiz. Kastamonu’nun 7 doğal güzellik harikası gezilecek yerleri sizler için derledik.
Kastamonu'daki vicdansızlığın izleri siliniyor!
Kastamonu’nun Cide ilçesinde anestezi uygulanarak ölüme terk edilen 10 köpek, uygulanan tedavinin ardından sağlıklarına kavuştu.
İstiklal Yolu Milli Park Şefliği'ne ilk personel atanacak
Merkezi İnebolu’da bulunan ancak personel ataması yapılmadığı için faaliyete geçmeyen İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı Şefliği’ne 3 personel alımı yapılacak
Kastamonu'da 11 ilçeyi kapsayan müthiş turizm atağı!
Kastamonu Güney Karadeniz Jeoparkı (JEOKAR) Çalışmaları ile ilgili toplantı Kastamonu Valisi Meftun Dallı başkanlığında gerçekleştirildi. JEOKAR çalışmalarında vites yükselten Kastamonu, 2024'ün son çeyreğinde de Ulusal Jeopark Ağı’na dahil olma başvurusunu UNESCO Türkiye Milli Komisyonuna sunmayı hedefliyor. Vali Dallı değerlendirmesinde; "Artık bazı idari kararlar alarak da vites yükseltmenin, bu alandaki çalışmaları sonuçlandıracak adımları atmanın tam zamanı" dedi.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu’da pişti, komşuya da düştü!
Kastamonu’da kar yağışı etkili olurken, vatandaşlar kar manzarasına hayran kaldı. Yoğun kar yağışından Bartın da nasibini aldı.
Kastamonu'da 73 avcıya; 350 bin TL ceza kesildi!
Kastamonu'da Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kastamonu Şube Müdürlüğü tarafından ilimizde kaçak avcılık yapan 73 şahsa toplamda 350 bin TL ceza yazıldı.
Kastamonu'da ayı tehlikesini durduracak hamle
Kastamonu Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkan Vekili Adil Ünaldı: “Ayı ile fotoğraf çektirmek ya da ayıya yakın davranmak tehlikelidir”  
AK Parti Milletvekili Uluay, yeniden doğdu
AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, Kastamonu siyasetine yeni pencereler açmaya devam ediyor. Kamuoyunun pek de alışık olmadığı açıklamalarla 'Milletvekili' kavramını sil baştan yazan AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, son olarak da Milletvekili Adayı gösterilmesinin ardından Nisan ayı itibariyle gerçekleştirdiği çalışmaları 120 maddede özetleyerek kamuoyuna açıkladı.
Kışı ayrı, yazı ayrı güzel! Kastamonu cennetten bir köşe
Kastamonu, zengin deniz ürünleriyle ünlü olmanın yanı sıra tarihi güzellikleriyle de dikkat çeken bir il. Kastamonu’nun öne çıkan lezzetleri arasında banduma, tirit ve etli ekmek gibi özel tatlar bulunuyor. Ayrıca, Kastamonu Kalesi'nin tarihi atmosferi de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu eşsiz lezzetler ve tarihi dokusuyla Kastamonu, doğal güzellikleri ve benzersiz tatlarıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor.
Kastamonu'nun saklı cennetleri için 'rapor' hazırlığı
Kastamonu Üniversitesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kastamonu İl Şube Müdürlüğü, Kastamonu’nun saklı kalan kanyonlarının ve doğal güzelliklerinin koruma altına alınması için çalışma yaptı. Ekipler tarafından incelenen alanların tabiat parkı ya da tabiat anıtı olarak ilan edilmesi için hazırlanan rapor bakanlığa sunulacak.
1500 boz ayı; 380 bin Kastamonuluya karşı!
Ayıların; Kastamonu genelinde yerleşim yerlerine inerek vatandaşlara verdiği zarar büyük bir maddi kayba da sebep oldu....
Aracın çarptığı ayı telef oldu  
Kastamonu-İnebolu karayolu üzerinde aracın çarptığı ayı telef oldu.  
3 saatlik ‘ayı kurtarma’ operasyonu  
Bir tarlaya kurulan domuz kapanına yakalanan ve kanlar içerisinde kalan ayı, ekiplerin 3 saat süren operasyonuyla kurtarılıp, tedavi edildikten sonra doğal hayata salındı.  
Bu haberi okuyunca Kastamonu'ya akın edecekler
Kastamonu'nun bu özelliği olduğunu birçok kişi bilmiyor
Cide'de yaralı çakal bulundu
Cide ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan çakal, tedavi altına alındı.
Arslan: ‘Kadınlar, sendikal mücadeleye daha fazla ilgi göstermeli’
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ilgaz’da düzenlenen toplantıda değerlendirmelerde bulundu
Başıboş köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kamerada
Yaban hayvanları için bırakılan mamalar, başıboş köpeklerle ayıları karşı karşıya getirdi. Köpeklerin ayıya saldırdığı anlar kameraya yansıdı.